Over de prijs

Huibregtsenprijs 2022

Dit jaar wordt de Huibregtsenprijs uitgereikt op 10 oktober in de Pieterskerk, Leiden, tijdens de Avond van Wetenschap & Maatschappij. Nadere details over het programma volgen later. Informatie over de Huibregtsenprijs 2022 en de procedure is hier te vinden.

Huibregtsenprijs 2021

Op de Avond van Wetenschap & Maatschappij, 4 oktober 2021 in de Nieuwe Kerk te Den Haag, maakte juryvoorzitter Ineke Sluiter (president KNAW) bekend dat Sandjai Bhulai en Rob van der Mei de Huibregtsenprijs 2021 hebben gewonnen met Wiskunde voor een veiliger en gezonder Nederland. Hun onderzoek werd voorgedragen door de Vrije Universiteit Amsterdam. Het juryrapport is hier te vinden. De Huibregtsenprijs werd uitgereikt door demissionair minister Ingrid van Engelshoven van OCW.

 

Achtergrondinformatie

De Huibregtsenprijs is in 2005 ingesteld door het bestuur van de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij en vernoemd naar ir. Wouter Huibregtsen. De prijs is bestemd voor een recent onderzoeksproject dat wetenschappelijk kwaliteit en vernieuwing combineert met een bijzondere maatschappelijke meerwaarde of outreach. De vakjury is benoemd door het bestuur van de Stichting.

Alle publieke organisaties voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland worden uitgenodigd voordrachten in te sturen. De jury selecteert hieruit minimaal vier en maximaal zes projecten, waarvan er uiteindelijk één wordt bekroond met de Huibregtsenprijs. De prijs wordt uitgereikt op de Avond van Wetenschap & Maatschappij in de Ridderzaal in Den Haag en bestaat uit een sculptuur, ‘De Denker’, van beeldend kunstenaar Wil van der Laan, een geldbedrag van € 25.000, geoormerkt voor onderzoeksactiviteiten, en een workshop, aangeboden door het Lorentz Center in Leiden.

Meer informatie is te verkrijgen bij de jurysecretaris Roderick Hageman, 06-15352662 of r.hageman@verstegenstigter.nl.

Reglement Huibregtsenprijs

Jury
Huibregtsenprijs