Avond 2016

De Avond is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen, door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek wordt toegepast in het leven van alledag.

Tegen deze achtergrond nodigt de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij ieder jaar een select gezelschap uit van 275 prominenten uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport, voor een feestelijk diner in de Ridderzaal in Den Haag.

In 2016 vond de Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats op maandag 3 oktober.

Het gastheer- of gastvrouwschap wordt jaarlijks wisselend bekleed door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken. Gastheer op 3 oktober was de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sander Dekker.

Tijdens het diner presenteerden 25 Nederlandse topwetenschappers vanuit hun specifieke vakgebieden stellingen over hun meest prikkelende onderzoek. De tafelgenoten gingen vervolgens met elkaar in gesprek over de (vraag)stellingen. De gasten kregen twee verschillende tafelwetenschappers aan hun tafel en konden op die manier deelnemen aan twee gesprekken, over verschillende thema’s.

Op de Avond van Wetenschap & Maatschappij wordt sinds 2005 ook de Huibregtsenprijs uitgereikt aan een wetenschapper die onderzoek heeft verricht dat wetenschappelijk vernieuwend is en dat duidelijk zicht biedt op een maatschappelijke toepassing. Op 3 oktober maakte juryvoorzitter José van Dijck (president van de KNAW) bekend dat prof. dr. Ronald Hanson de Huibregtsenprijs 2016 gewonnen heeft voor zijn onderzoeksproject 'Veilig surfen op het kwantuminternet'. Klik hier voor het persbericht.

PROF. DR. R. HANSON WINT DE HUIBREGTSENPRIJS 2016 VOOR ZIJN ONDERZOEKSPROJECT 'VEILIG SURFEN OP HET KWANTUMINTERNET'

FOTO'S AVOND VAN W&M 2016

FILM OVER GENOMINEERDEN
HUIBREGTSENPRIJS 2016

 

Over de prijs 2016